2% pentru Parohie

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală (asociație, fundație etc.) dorește. Practic în acest fel dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit. Atenție, această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorita de acesta !

Dacă doriți ca, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariul din anul 2018, să sprijiniți activitatea parohiei noastre, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 31 iulie 2019.

PASUL 1:  

a) dacă ați avut VENITURI DOAR DIN SALARIU: DESCĂRCAȚI DE AICI FORMULARUL 230 pre-completat cu datele Parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Voluntari

*ANUL din formular este 2018, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar încheiat 2018

Datele Parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Voluntari de completare a formularelor sunt următoarele:

Denumire entitate nonprofit: Parohia Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir
Cod de identificare fiscală a entității non-profit: 24753650

Cont bancar (IBAN): RO48 BTRL 0440 1205 M174 26XX


PASUL 2: 

Completați cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUĂ FORMULARE DE MAI SUS, în funcție de situația în care vă aflați.

ATENȚIE: Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la administrația finanțelor publice.

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completați cu datele de identificare (pct. I) și semnătură. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completează doar dacă este cazul). Anexa informativa cu instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230 o puteți găsi AICI.

sau

b) pentru ALTE VENITURI ÎN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atenție instrucțiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut. Anexa informativa cu instrucțiunile detaliate de completare a formularului 200 o găsiți AICI. iar un scurt ghid privind completarea formularului 200, puteți găsi AICI.

!!! Dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „…Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând pana la 2% din impozitul datorat …”


PASUL 3: Depuneți formularul:

3.1. DIRECT la registratura organului fiscal

3.2. sau trimiteți formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu (potrivit legii este acceptata și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România) sau la Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/instituției angajatoare).

3.3. Direct la pangarul capelei noastre, Sfântul Mare Mucenic Dimitrei și Sfântul Ioan Rusu, Aleea Teișani nr.23 Voluntari, Jud. Ilfov CP 077191.

3.4. ELECTRONIC: Formularul se poate transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Detalii privind transmiterea formularului 230, în mod electronic, puteți găsi AICI

Detalii privind transmiterea formularului 200, în mod electronic, puteți găsi AICI

Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice le găsiți aici: ADRESE – CLICK AICI.

Updated: 5 noiembrie, 2019 — 20:24
ornament