Loading Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

Pelerinaj Israel – Iordania – Egipt

9 noiembrie, 2013 - 20 noiembrie, 2013

€1150
Click to open image! Click to open image!
Click to open image! Click to open image!

ZIUA 1 – Întâlnire aeroport Otopeni 08.00. Decolare la 10.50, sosire pe Aeroportul Ben Gurion – 13.25, cursa 574. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, oraș la poaleleMuntelui Carmel. Vizitarea Mânăstirii Stela Maris, și vom privi „Grădinile suspendate”. Părăsim Haifa și ne îndreptăm spre Tiberias. Cazare și cină în Nazareth/ Tiberias hotel 4*.

ZIUA 2– Mic dejun. Cana Galileii – locul unde Domnul a facut prima minune – transformarea apei în vin. Nazareth: vizitarea Bisericii Catolice Buna Vestire, ridicată pe locul casei Sfinților Ioachim și Ana și a Bisericii Ortodoxe Sfântul Gavriil, ridicată pe locul izvorului Mariei. Deplasare la Capernaum – supranumit „Orașul Domnului”, Tabgha unde Iisus a săvârșit minunea înmulțirii pâinilor și a peștilor, Muntele Fericirilor – locul unde Mântuitorul a rostit Fericirile,  Opțional plimbare cu o copie a „bărcii lui Iisus”, pe Marea Galileii. Cină și cazareNazareth/ Tiberias hotel 4*.

ZIUA 3– Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor. Vizitarea Bisericii Ortodoxe ridicată pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Față. Râul Iordan. Deplasare Ierusalim. Cină și cazare Ierusalim  hotel de 4*.

ZIUA 4– Mic dejun. Deplasare la Ein Karem– patria Sfântului Ioan Botezătorul, unde vom vizita Biserica Sfântului Ioan ridicată pe locul nașterii Sfântului Ioan Botezătorul și Fântâna Fecioarei Maria.  Bethleem. Deplasare cu taxiurile în pustiul Iudeii cale de 15 km pentru a vizitaMânăstirea Sfântul Sava, unde ne vom îinchina la moaștele întregi ale Sfântului Sava,Mănăstirea Sfântul Teodosie unde se află mormântul Sfântului Teodosie, situat în peștera în care au poposit magii la plecarea din Betleem. În drumul spre Betleem oprim la Câmpul Păstorilor. Se vizitează Biserica ortodoxă a Nașterii Domnului. Așezământul Românesc de la Ierusalim. Cină și cazare în Ierusalim  hotel de 4*.

ZIUA 5– Mic dejun. Vizitarea Muntelui Eleon – Muntele Înălțării – cu Mănăstirea ortodoxă Eleon – ridicată de Sfânta Elena fiind prima biserică ce evocă Înălțarea; biserica catolică a carmelitelor “Pater noster” (Tatal Nostru) și mănăstirea franciscană “Dominus Flavit” (biserica în formă de lacrimă) – unde Domnul a plâns necredința Ierusalimului  și a profețit apropiata lui dărâmare; Grădina Ghetsimani – locul de rugăciune cel mai iubit de Iisus Hristos din tot Ierusalimul; Biserica Națiunilor – unde se află piatra originală și locul prinderii Domnului; Biserica Mormântului Maicii Domnului – biserică semiîngropată ridicată în secolul al XI-lea de cruciați. Muntele Sion: Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foișorul „Cina cea de Taină”, Mormântul psalmistului David și Zidul Plângerii. Cină și cazare Ierusalim, hotel de 4*.

ZIUA 6– Mic dejun. Vizită la Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan. Intrare în Iordania, locul unde Hristos a primit botezul de la Ioan. Deplasare la Madaba -orașul mozaicurilor pentru a vizita Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche hartă a Țării Sfinte cu centrul la Ierusalim. Apoi vom vizita Muntele Nebo de unde Moise a văzut Pământul Făgăduinței.  Cină și cazare în Amman.

ZIUA 7– Mic dejun. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Petra a fost inclusă prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale lumi antice și moderne.Cină și cazarea în Aqaba la hotel 4*.

ZIUA 8 – Mic dejun. Trecerea frontierei în Israel, apoi în Egipt. Continuarea drumului spre Sfânta Ecaterina. Vizitarea Mănăstirii greco – ortodoxă Sfânta Ecaterina – cea mai veche mănăstire ortodoxă din lume  în care a viețuit Sfântul Ioan Scărarul și Sfântul Nil, Filotei, Anastasie, Grigore și în care se găsesc moaștele Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina; gropnița cu moaștele Sfântului Ștefan Sinaitul, Paraclisul Sfântului Prooroc Moise, muzeul mănăstirii – cu o importantă colecție de icoane vechi de o deosebită valoare. Cină și cazare St. Catherina-Morgenland 3*.

ZIUA 9– Dimineața în jurul orei 01.00 se va urca pe Muntele Sinai – locul în care Moise a primit Tablele Legii. Urcarea este opțională. Cine nu dorește sau nu poate depune efort fizic rămâne cazat în cameră. După micul dejun, întoarcere în Israel. Opțional, în functie de timp, vizită la Acvariul din Eilat, Marea Rolie, 25 usd.  Continuarea drumului prin  valea Iordanului și pe lângă Marea Moartă scurtă oprire la Marea Moartă, statuie – Sara soția lui Lot. Cină și cazare în Ierusalim– hotel de 4*.

ZIUA 10 – Mic dejun. Participare la Sfânta Liturghie la Așezământul Românesc. Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale lui Iisus, ajungând la Biserica Sfintei Învieri (cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce). Cină și cazare în Ierusalim la hotel de 4*.

ZIUA 11– Mic dejun. Deplasare la Hozeva, închinare la moaștele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul. Așezământul Românesc de la Ierihon, Mănăstirea „Dudul lui Zacheu” Cină și cazare Ierusalim, hotel de 4*.

ZIUA 12– Mic dejun.  Timp liber în cetate și la Sfântul Mormânt. Continuăm drumul nostru spre Lida, unde vom vizita Biserica Sfântului Gheorghe și mormântul Sfântului Gheorghe. Transfer la aeroport pentru formalitățile vamale – 14.00 – Aeroportul Ben Gurion, decolare ora 18.15, sosire 21.05, cursa LY 571.

 TARIF: 1150 Euro/ pers. în cameră dublă pt. un grup de peste 30 pers.

Supliment single  400 Euro.
CADOU  BIBLIE și  DVD : “ PELERINI ÎN ȚARA SFÂNTĂ”

Reducere 50 euro pentru personalul monahal și preoții pensionari din cadrul Patriarhiei Române *

* Pentru a beneficia de reducerea de 50 euro persoanele ce fac parte din personalul monahal vor prezenta o adeverință din partea conducerii mănăstirii din care să reiasă că face parte din obștea mânăstirii și că are binecuvântarea pentru a participa la pelerinaj iar preoții pensionari vor prezenta o adeverință de la Protoierie și un cupon de pensie.

VÂRSTA(ani)
DENUMIRE
REDUCERE
TIPS
CONDITȚII ACORDARE REDUCERE
0 – 1.99
infant
achită doar 50 euro din prețul total
Nu achită
Cazarea se face în cameră dublă, în pat cu doi adulți
2- 11.99
copil
 85 euro
Nu achită
Cazarea se face în cameră triplă împreună cu doi adulți, cu pat individual
SERVICII INCLUSE:

o   transport cu avionul București – Tel Aviv – București, compania EL AL;

o   11 nopți cazare la hotelurile menționate sau similare;

o   masă în regim demipensiune (mic dejun și cină);

o   întâmpinare și transfer aeroport – hotel – aeroport;

o   transport local –  autocar cu aer condiționat conform programului ;

o   taxe de aeroport ;

o   taxe de viză;

o   intrări la obiective și deplasările cu taxi.

o   asigurarea medicală;

o   ghid local Israel, Iordania, Egipt;

o   preot însoțitor.

SERVICII NEINCLUSE:
Tips ( bacșiși ) pentru ghizii și soferii locali din Israel, Iordania și Egipt -50 Euro.
ACTE NECESARE:
·        paşaport valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.
 NOTĂ
 •   Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.
 •   Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
 •   Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
 •   Compania aeriană  îşi rezervă dreptul de a modifica orarul de zbor.
 •  Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel, Iordania şi Egipt
 •   Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 20 kg/pers., bagajul de mână max. 7 kg/pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
 •   Distribuția camerelor la hotel se face de către recepția acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 •   Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
 •   Prezentul document constituie anexa la contractul de prestări servicii
 •   Agenția nu se obligă să gaseasca partaj persoanelor care călătoresc singure.
 •   Așezarea în autocar se face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor, cu 24/h înainte de plecarea în pelerinaj.
 •   ATENŢIE – VĂ RUGĂM SĂ PĂSTRAŢI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SĂ-L ARĂTĂM LA INTRAREA ÎN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar dacă este electronic).

  * Pentru detalii vă rugăm să ne contactați la unul dintre numerele de telefon:
  (+4) 0729 07 66 30; (+4) 0765 24 98 89.

Detalii

Începere:
9 noiembrie, 2013
Se termină:
20 noiembrie, 2013
Preţ:
€1150
Eveniment Categories:
, ,

Organizator

Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Voluntari
Sit web:
www.parohiasfantuldimitrie.ro

Loc de întâlnire

Aeroportul Henry Coandă
Calea Bucureştilor 224E
Otopeni, 075150 Romania
+ Harta Google
Telefon:
021 204 1000
Sit web:
http://www.aeroportul-otopeni.info/
ornament